Opleiding

Wij geloven dat onderwijs en kennisoverdracht de meest effectieve manier is om tot een langdurig en blijvend resultaat te komen op het gebied van dermatologische zorg. Een van de leden gaat al 15 jaar jaarlijks naar Malawi om medisch studenten les te geven op het gebied van de dermatologie. Dit wordt nu gecontinueerd met meerdere dermatologen 1-2 keer per jaar.

In 2016  is er voor het eerst een tweedaags CME (Continuous Medical Education) georganiseerd voor de dermatologen en dermatological officers.

Daarnaast is er een dermate gebrek aan middelen, dat wij ons genoodzaakt zien een bijdrage te leveren aan essentiële therapeutische medicatie. Immers, met kennis alleen worden patiënten niet beter. Hiervoor hebben wij een compounding project gesteund waarvoor de nodige basisgrondstoffen geleverd worden en zo de basis dermatologische crèmes en zalven aan patiënten geleverd kunnen worden. Tevens is personeel getraind en is er een laboratorium gebouwd waar dit kan plaatsvinden.

In 2016 is de polikliniek in het ziekenhuis in Blantyre, waar een van de drie dermatologen werkt, verbouwd en vernieuwd.

Er is een Dermatology association of Malawi (DAM) welke een ondersteund orgaan is voor de dermatological officers, deze worden organisatorisch en materieel gesteund.

 

Lees ons gehele Beleidsplan